Bolton Railway Station Refurbishment, UK

Synopsis:
Detailed design of ticket office upgrade, platform resurfacing, platform café and waiting rooms and toilet refurbishments
Contractor:
Barhale Construction
End Client:
Network Rail

Tony Gee was employed to provide the detailed design and design management services as part of the National Station Improvement Scheme (NSIP).

To improve the environment at the station for the benefit of passengers, design work included: ticket office upgrade, existing platform canopy extensions, platform resurfacing, refurbishment of the existing platform café and refurbishment of the platform waiting rooms and toilets.

Environmentally, by incorporating the extensions on the existing canopies, Tony Gee managed to achieve a significant reduction in the amount of steel, and have removed the need for piled foundations with pile caps and extensive excavations.

Quick Links
Bolton Station Refurbishment