The Guildford Clinic, Surrey, UK

Synopsis:
Structural design
Contractor:
Willmott Dixon
End Client:
The Guildford Clinic

Design and build project for the refurbishment of an existing three-storey building that was previously used as a laboratory, to provide a new private health clinic.

Tony Gee provided the structural design which included below ground foul drainage, partial replacement of suspended ground floor slabs, a new lift and foundations for MRI and CT scanners.

A dynamic vibration analysis was carried out by the sub-consultant, Steel Construction Institute, to determine the response of the existing floor to human footfall, and ensure compliance with Health Technical Memoranda for operating theatre use. New structure was provided to reduce responses to within acceptable limits.

Quick Links
 Guildford Clinic