Blackfriars Station Redevelopment

London, UK


Forming a key part of the £6bn Thameslink Programme, the flagship station is the first in the UK to span across a river. Tony Gee completed the design of the widening and reconstruction of the existing bridge and station platforms. Our scope also included the design for resistance to major ship impact loads.

All elements were replaced except the bridge foundations and arches which were strengthened and repainted. To facilitate the new platforms, the existing bridge deck, piers and foundations were widened by bridging onto the first of the three adjacent redundant bridge columns.

PROJECT DETAILS

SynopsisPermanent and temporary works design and construction engineering
ContractorBalfour Beatty
End ClientNetwork Rail
Sectors and ServicesRail
Permanent works design
Temporary works design
More projects
AwardsCEEQUAL – Whole Project Award

Project Gallery

x